• Wordt je hond nerveus als hij ziet dat je weg wilt gaan?
 • Blaft of huilt  je hond als je weg bent?
 • Is het een grote ravage als je thuis komt?
 • Plast je hond in huis als je weg bent?
 • Heb je de hele dag een stalker achter je aan zitten?

Als je een van bovenstaande vragen met een JA kunt beantwoorden, is de kans groot dat jouw hond verlatingsangst heeft. Verlatingsangst is een angst die veel honden hebben. Elke combinatie van baas en hond zijn uniek. Daarom is er ook geen standaard oplossing.

Tips

 • In de meest ideale situatie laat je hem vanaf nu niet meer alleen.
 • Verdeel de dagelijkse verzorging (eten, wandelen, borstelen) zoveel mogelijk, zodat je hond niet van een persoon afhankelijk is. 
 • Als het echt niet anders kan dat hij even alleen moet zijn. Negeer je hond dan ongeveer 30 minuten voordat je weg gaat, zoveel als mogelijk.
 • Een manier die zeker niet gaat helpen is straffen. Je hond zal de straf gaan associëren met het alleen blijven. Hierdoor wordt de angst alleen maar groter.
 • Plaats een tablet in de ruimte waar de hond zich bevindt als hij alleen is. Een fijne app hiervoor is bijvoorbeeld Presence. Dit is een gratis bewegingsmelder, die je een bericht stuurt naar je telefoon als er beweging of geluid wordt waargenomen.
 • Private Coaching in combinatie met de Relaxopet Pro

Wat is een Relaxopet Pro?

relaxopet pro

De Relaxopet Pro Dog helpt je hond ontspannen in stressvolle situaties. De Relaxopet maakt gebruik van geluidsgolven. Deze kalmeren en ontspannen je hond. De trillingen zijn nauwelijks waarneembaar voor mensen, maar zijn zeer effectief op het onderbewustzijn van je hond. De Relaxopet Pro heeft geen bijwerkingen. Het apparaat is praktisch, draadloos en zo compact dat hij zelfs in de auto of tijdens wandelingen gebruikt kan worden.

Het verschil tussen de RelaxoPet en de RelaxoPet Pro is de toegevoegde Noise-Motion functie. Dit is een ingebouwde geluid- en bewegingssensor. Na het inschakelen van deze functie, monitoren de microfoons de directe omgeving actief en schakelt de RelaxoPet Pro automatisch in bij het waarnemen van geluid en beweging.

De Relaxopet kan ondersteuning bieden, bij angst voor harde geluiden, autoritjes, wandelingen, vuurwerk en onweer. De Relaxopet Pro en Private Coaching voor verlatingsangst, vormen samen de sleutel voor succes. 

Elke hond, jong of oud, heeft tijd nodig….

De meeste honden moeten leren alleen te zijn. Zodat ze zich ook veilig voelen, op momenten dat jij er niet bent. Het aantal uren dat een hond alleen kan zijn, verschilt per hond. Ook als je meerdere honden hebt, kan het toch zijn dat ze zich samen onvoldoende veilig voelen. Als je een hond hebt met verlatingsangst, is het zeker geen garantie, als je er nog een hond bij neemt, dat dit onveilige gevoel zal verdwijnen.

Hoe je verlatingsangst kunt voorkomen?

 • Neem minimaal een week vrij als je een hond gaat halen.
 • Elke hond heeft zijn rust nodig. Je kunt hier handig gebruik van maken, door een veilige en comfortabele ruimte te creëren. Een grote bench, een puppy-ren of een combinatie van beiden. Als je thuis bent, is dit een veilige en comfortabele ruimte om te rusten. Zo went je hond aan het alleen zijn. Soms ben je in het zicht en soms niet. Dan zal je hond niet direct in paniek raken als je even weg bent.
 • Een oppas.

Heeft jouw hond verlatingsangst?

Elke hond heeft voorspelbaarheid en duidelijkheid nodig. Door voorspelbaarheid en controleerbaarheid te geven, het inbrengen en vast houden van rituelen, creëer je zekerheid en rust. Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Stuur me een berichtje en ik neem contact met je op. 

Bekijk ook

Anne Suppers

Hondengedragsbegeleider at anne suppers
Anne is een enthousiaste en gepassioneerde hondenliefhebber die heel graag haar ervaringen en kennis met jou wil delen, zodat ook jij een relatie met jouw hond krijgt die gebouwd is op communicatie en vertrouwen.

Meer weten over wat Anne voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met haar op!
Bekijk ook

Latest posts by Anne Suppers

Share This