In de herfst ben je misschien minder alert op teken. Maar wist je dat teken ook in het najaar actief zijn? Boven de 7 graden blijven teken actief. Zelf tijdens warmere winters kunnen teken actief zijn!
Dierenartsen adviseren om je hond vanaf begin maart tot eind november en tijdens warme winters, te beschermen tegen vlooien en teken.
Ga je de natuur in?
Hondeneigenaren hebben 50% meer kans op een tekenbeet.
- Als je met je hond de natuur in gaat, bedek dan zoveel mogelijk je huid.
- Onbedekte huid bescherm je met een spray of lotion waar DEET in zit. Teken kunnen bacteriën, virussen en andere parasieten overbrengen.
- Loop zoveel mogelijk op de wandelpaden.
- Neem een Tick-Key mee.
Waar komen teken het meest voor?
Hieronder een top 4 van meest voorkomende plaatsen:
- Bos 45%
- Tuin 35%
- Duinen 15%
- Park 5%
Tick-Key
Controleer je hond regelmatig op teken en verwijder deze met een Tick-Key. De meeste effectieve en eenvoudige manier teken te verwijderen! Geen gedoe meer met knijp/draai bewegingen of ingewikkelde lusjes, maar met een simpele schuifbeweging de gehele teek snel, eenvoudig en volledig uit de huid verwijderen. Met dit product verwijder je door middel van een eenvoudige voorwaartse schuifbeweging de gehele teek, dus met kop en al, snel en veilig! De Tick Key™ is 99,9% effectief bij het verwijderen van alle soorten teken van elk formaat. Deze must-have weegt slechts 5 gram, is gemaakt van geanodiseerd staal en past makkelijk aan je sleutelhanger.
Verdoof de teek niet! Hierdoor zal hij juist zijn speekselklieren legen in de huid, voordat je hem hebt kunnen verwijderen. Bij twijfel altijd even contact opnemen met je dierenarts.
Je hond beschermen tegen vlooien en teken.
Voorkomen is beter dan genezen. Zorg daarom dat jouw hond goed beschermt is tegen vlooien en teken. Voor je hond te beschermen, zijn er verschillende producten; spot-on, tabletten of bandjes. Deze beschermen je hond gemiddeld een maand tegen vlooien en teken. Maar wat geef je je hond nu eigenlijk, veel hondeneigenaren hebben er een dubbel gevoel bij. Ik ben opzoek gegaan naar een biologisch product dat honden beschermt tegen vlooien en teken.
Wat is zwarte komijnzaadolie?
Zwarte komijnzaadolie (Nigella Sativa) is een product van de nootmuskaatbloem. Deze bijzonder plant komt voor in Europa, India en in verschillende Arabische Landen. Zwarte komijnzaadolie wordt dan ook al eeuwen gebruikt om gezondheidsproblemen te genezen.

- Versterkt het immuunsysteem
- Hoofdpijn (migraine)
- Menstruatieklachten
- Hoge bloeddruk
- Diabetes
- Verkoudheid & Griep
- Acné
De kracht van komijnzaadolie
De kracht van komijnzaadolie zit hem in de unieke samenstelling van gezonde vetten, natuurlijke vitaminen en mineralen. De Olie bevat 80% aan onverzadigde vetzuren (omega 3, 6 en 9), vitamine B, C en E, foliumzuur, Beta-caroteen, magnesium, biotine, selenium en etherische oliën. Bij zowel honden als mensen is komijnzaadolie geschikt voor in- en uitwendig gebruik.
Dosering
Om ervoor te zorgen dat je hond zonder vlooien en teken blijft, is het voldoende enkele druppels van de komijnzaadolie in het voer te mengen. Ook kun je een druppeltje tussen de schouderbladen doen of onder de oksels van je hond. Deze dosering hieronder heb ik de afgelopen vier maanden toegediend.
- Kleine honden tot 10kg: 2-3 druppels per week
- Honden tot 25kg 8-10 druppels per week
- Honden vanaf 30kg 12-15 druppels per week
Zwarte komijnzaadolie dient vanwege de rijkdom aan werkzame stoffen, in kleine hoeveelheden gebruikt te worden. Dit is een natuur product en er is niet voldoende informatie om te weten of het gebruik van grotere hoeveelheden veilig zijn. Overschrijd de aanbevolen hoeveelheid niet.
Beschermt Biologische Zwarte Komijnzaadolie je hond tegen vlooien en teken?
Ik ben ervan overtuigd dat je je hond op een biologische en vooral veilige manier kunt beschermen tegen vlooien en teken. De afgelopen vier maanden heb ik biologische zwarte komijnzaadolie getest op mijn drie honden. Verder heb ik niets preventief gebruikt tegen vlooien en en teken. Eigenlijk nog steeds verbluft over het resultaat. In de tweede week heb ik bij mijn West-Highland Terriër 1 teek gevonden en verwijderd met de Tick-Key. Tot nu toe zijn ze alle drie vlo en teek vrij!
Ben je nieuwsgierig geworden?
Anne Suppers
Meer weten over wat Anne voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met haar op!
Latest posts by Anne Suppers
- Je hond kennis laten maken met andere honden - juli 28, 2022
- 8 Tips voor een betrouwbare Recall - februari 20, 2022
- Waarom luistert je hond niet naar ‘kom hier’? - februari 3, 2022
Hallo, dankjewel voor je bericht.
Dat klopt helemaal, de dosering is niet overal hetzelfde.
Het enige wat ik uit eigen ervaring kan zeggen, is dat voor mijn honden de dosering van 12-15 druppels per week voldoende waren.
Hartelijke groet, Anne.