Sta je net als mij, een uur voor het schap van de dierenwinkel te kijken welk koekje of andere beloning, je wilt kopen voor je hond? Sommige dingen vind ik weer zielig, andere weer echt te vies voor woorden. Wil je biologisch? Dat is gewoon bijna niet te doen.

Mindfulness.

Wat mindfulness al niet teweeg kan brengen bij mij. Hoe meer ik bewust wordt van alles, hoe meer het mij in de winkel tegenstaat om producten te kopen, die niet diervriendelijk zijn geproduceerd. Dit was eerst alleen voor de dagelijkse boodschappen. Nu heb ik dat ook als ik in de dierenwinkel ben.

Dentasticks vs. Konijnenoor.

Tijdje terug al rigoureus afgestapt van de dentastick naar konijnenoor met vacht. Konijnenoor is hypoallergeen, ook geschikt voor de gevoelige hond! Het bevat veel vezels en is goed voor de darmflora van je beste vriend. Tevens zorgt de vacht voor extra reiniging van het gebit.

Komt voor de bakker.

Als het zoveel weerstand  bij mij oproept, is het tijd voor verandering. Ik word de persoonlijke koekjes bakker voor Bikkel en Scooby. Ik zal mijn goed gelukte, maar ook de net niet baksels met jullie in mijn blogs delen. Natuurlijk ben ik ook benieuwd of jullie viervoeters deze recepten kunnen waarderen.

Koekjes van eigen deeg.

Deze appel&pompoen koekjes zijn vegetarisch en glutenvrij. Alle producten die ik gebruik zijn biologisch. Ik check, dubbel check alles, als het gaat over eten, voor Bikkel en Scooby.

  • Appel
  • 170gr Pompoen
  • Ei
  • 500gr Havermout
  1. De oven voorverwarmen op 180C.
  2. Mix in een blender of keukenmachine de havermout.
  3. Rasp de appel. (Zorg dat het klokhuis en de zaadjes verwijderd zijn)
  4. Voeg alles samen in een kom. Je krijgt nu een vrij stevig deegmengsel.
  5. Bedek het aanrechtblad met (fijn) havermout en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1cm. Leg de koekjes op een bakblik met bakpapier,
  6. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten. Op kamertemperatuur laten afkoelen.

Je kunt de koekjes het best in een vacuüm afgesloten doos bewaren of invriezen.

Testpanel.

Het testpanel, Bikkel en Scooby, hebben deze koekjes met smaak opgegeten ♥.

 

Bekijk ook

Anne Suppers

Hondengedragsbegeleider at anne suppers
Anne is een enthousiaste en gepassioneerde hondenliefhebber die heel graag haar ervaringen en kennis met jou wil delen, zodat ook jij een relatie met jouw hond krijgt die gebouwd is op communicatie en vertrouwen.

Meer weten over wat Anne voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met haar op!
Bekijk ook

Latest posts by Anne Suppers

Share This