Bikkel’s partner in crime Scooby, kan er ook wat van. Met z’n tweeën samen sterk, zou je zeggen. Als Scooby meegaat wandelen, zie je dat situaties waar Bikkel het alleen lastig mee kan hebben, dan ok zijn. Maar dan ken je Scooby a.k.a Lucifer nog niet.

Lucifer maakt graag vuur.

Ontspannen zijn we aan het wandelen, totdat Lucifer het nodig vindt om het vuur eens goed aan te steken. Hij gaat dan heel kort blaffen. Dat kan op alles zijn, zeer innovatief is Scooby zeker. Natuurlijk laat Bikkel zijn partner in crime niet in de steek. Dan blaft Bikkel vrolijk mee.

Niets aan de hand.

Zodra Bikkel reageert, verdwijnt Lucifer naar de achtergrond. Die loopt dan als een voorbeeldig hondje naast mij alsof er niets aan de hand is.

Waar is mijn partner in crime?

Bikkel heeft het dus vaker moeilijk met situaties, die net in een andere context plaatsvinden. Al helemaal als zijn partner in crime thuis blijft. Bikkel is dan heel onzeker. Om te zorgen dat Bikkel een stabiele volwassen gaat worden, moet hij meer vertrouwen krijgen in zichzelf. Dit kan alleen, als hij positieve gevoelens ervaart tijdens het wandelen, zonder Scooby.

Het niet “iets” doen.

De meeste mensen die we dan tegenmoet komen hebben min of meer ontzag voor Bikkel. Nieuwsgierig als hij is, merkt Bikkel dat ook en begrijpt hij er niets meer van. Daardoor wordt hij onzeker. Met een spelboog, staart omhoog, licht geborsteld en springt dan op en neer. Hij laat spanningssignalen zien, die veel mensen zullen zien als “gevaarlijk” of “agressief”. Het enige wat ik kan doen, is de storm voorbij laten gaan en Bikkel steunen. Ik doe dan eigenlijk niets, alleen voor Bikkel er zijn.

Die mevrouw van de hondenschool.

Deze mensen geven dan ook graag advies aan “die mevrouw van de hondenschool”, dat ik wel iets zou moeten doen. Ik luister en geef dan aan waarom mijn hond zo doet. Soms wordt dit aangenomen en soms ook niet.

De mensen die ik ben tegengekomen, die geen schrik voor hem hadden zijn op een hand te tellen. Dat is onvoorstelbaar hoe rustig hij dan doorloopt. Door de onbewuste angst (die Bikkel haarfijn opmerkt), die mensen hebben en zijn eigen lompheid, is het socialiseren van een Bullmastiff voor “die mevrouw van de hondenschool” soms knap lastig.

 

 

Bekijk ook

Anne Suppers

Hondengedragsbegeleider at anne suppers
Anne is een enthousiaste en gepassioneerde hondenliefhebber die heel graag haar ervaringen en kennis met jou wil delen, zodat ook jij een relatie met jouw hond krijgt die gebouwd is op communicatie en vertrouwen.

Meer weten over wat Anne voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met haar op!
Bekijk ook

Latest posts by Anne Suppers

Share This