Wat is pica nu precies? Bij de meeste jonge honden is de darmflora nog niet voldoende ontwikkeld. De goede bacteriën ook wel darmflora genoemd, spelen een belangrijke rol in het verteringsproces. Dus zo gezien is je hond opzoek naar goede bacteriën, of vezels waar deze bacteriën zich aan hechten. Heel onsmakelijk voor ons, maar de goede bacteriën bevinden zich in de ontlasting.

Waarom is paardenmest onweerstaanbaar voor jonge honden?

Nu begrijp je waarom een hoop paardenmest soms onweerstaanbaar is voor jonge honden. Doordat de darmen nog niet goed ontwikkeld zijn kan een jonge hond ook kramp krijgen. Dan eten ze alles wat ze vinden, ook gras. Gras zorgt ervoor dat ze moeten overgeven. Het niet volledig ontwikkeld zijn van de darmflora zorgt ook voor een verminderde opname van de voedingsstoffen. Dan gaan ze automatisch zoeken naar alle eetbare en dus ook minder eetbare dingen. Paardenmest is zeer geliefd bij honden die een tekort aan voedingsstoffen hebben.

Stucwerk en schoolkrijtjes.

Wij hadden zo’n geval van. Ik eet je stucwerk op, alles wat van cement gemaakt was en schoolkrijtjes. Bij de dierenarts gevraagd of het noodzakelijk was iets te doen. Want dan gaat mijn hoofd ook weer overuren draaien. Dadelijk is het geconditioneerd. Dat zie je dan maar eens om te buigen. Advies was iets of niets doen. Proberen kan geen kwaad, dacht ik zo.

Het wonder dat zeewier heet.

Een doosje Ascopet meegekregen. Ascopet is een natuur zuiver product op basis van zeewier. Het is rijk aan organische vitaminen, mineralen en jodium. Kortom daar zit alles in wat vaak in de gewone voeding ontbreekt. Maar het is niet alleen goed voor de balans van de darmflora te behouden. Het geeft een soepele en glanzende vacht. Ascopet wordt ook gebruikt bij haaruitval, coprofagie (eten van eigen ontlasting) en bij gebrek aan mineralen/vitaminen. Bij Bikkel heeft het wonderen verricht, na een aantal dagen liet hij het stucwerk met rust. Raadpleeg altijd je eigen dierenarts, wat het best op toepassing is bij jouw hond. Banaan, sinaasappel en appel wil ook wel eens helpen.

Bekijk ook

Anne Suppers

Hondengedragsbegeleider at anne suppers
Anne is een enthousiaste en gepassioneerde hondenliefhebber die heel graag haar ervaringen en kennis met jou wil delen, zodat ook jij een relatie met jouw hond krijgt die gebouwd is op communicatie en vertrouwen.

Meer weten over wat Anne voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met haar op!
Bekijk ook

Latest posts by Anne Suppers

Share This