De ideale periode om een stevige herfstwandeling te maken met je hond in het bos. Ik heb een aantal tips voor je om het uitstapje met je trouwe viervoeter nog aangenamer te maken. 

Je pup meenemen voor een lange herfstwandeling, dat kan. Houdt er wel rekening mee dat hij per maand dat hij oud is, vijf minuten kan wandelen. Dus dat is zeker iets waar je van te voren rekening mee zult moeten houden of je pup dit wel aankan. Vanaf één jaar kan je hond een wandeling aan van ongeveer zes kilometer.

Vind je het heerlijk om lange wandelingen te maken met je hond? De mogelijkheden zijn oneindig, als je maar rekening houdt met het welzijn van je hond. Na ongeveer een uur gewandeld toe hebben is het verstandig om even een pauze in te lassen. Niet alleen voor je hond, maar ook voor jezelf. Even op je gemak gaan zitten en genieten van de rust en natuur om je heen. Ook al zijn de temperaturen niet zodanig hoog, een flesje water voor de dorst te lessen is voor baasje en hond altijd fijn.

Waar mag de hond los?

Er is niets mooiers als het vertrouwen tussen jou en je hond zo goed is dat je hem een moment van vrijheid kunt geven door hem los te laten in een losloopgebied. Kom je wandelaars tegen met of zonder hond, is het wel altijd netjes om je hond toch even aan te lijnen. Maar waar mag de hond los? Mag dat het hele jaar? Is er ook zwemwater? Kan ik er na afloop iets drinken? Waar kan ik parkeren? En wat vonden anderen van dit gebied? Dit zijn allemaal vragen die je als hondenliefhebber graag beantwoordt had. Op de DoggyDating App http://www.doggydating.com/app-informatie vind je alle antwoorden. Zo maak je van de hond uitlaten een gezellig uitje voor hond en baas!

Kleine check-up na de wandeling.

Moe en voldaan komen jullie thuis. Voor dat je hond lekker in zijn mandje gaat liggen met iets lekkers voor op te kauwen. Doe dan even een kleine check-up. In zijn vacht kunnen verdwaalde teken zijn die er niet thuis horen. Waar je misschien niet direct aan zou denken te controleren na een wandeling zijn de pootjes. Check of er geen haren over de voetzooltjes groeien, knip overtollig haar weg. Kijk dan ook meteen even tussen de kussentjes of er geen steentjes, doorntjes of andere dingen tussen de pootjes verstopt zitten. Heeft je hond droge pootjes? Deze kun je best insmeren met een verzorgende zalf. Deze krijg je in elke dierenspeciaalzaak.

Wat is mijn favoriet losloopgebied?

Als ik voor mijzelf mag spreken is dit losloopgebied op dit moment favoriet bij mij;

Honden los in Nationaal Park De Meinweg

In Nationaal Park De Meinweg (1800 ha) golft het landschap en zijn steile hellingen. In het park vind je geheimzinnige bossen, meanderende beekjes, glooiende heidevelden, blinkende vennen en in het natte gedeelte veengebieden. Parkeren kan bij het bezoekerscentrum aan de Meinweg 2. Daar kun je ook na afloop in de hondvriendelijke brasserie De Boshut een drankje doen of genieten van een stukje Limburgse  vlaai.

Ook zin gekregen in een lekkere herfstwandeling? Ga erop uit deze herfst. Ik wens je veel wandelplezier.

Heb je nog meer leuke wandeltips? Ik hoor ze graag van je!

 

Bekijk ook

Anne Suppers

Hondengedragsbegeleider at anne suppers
Anne is een enthousiaste en gepassioneerde hondenliefhebber die heel graag haar ervaringen en kennis met jou wil delen, zodat ook jij een relatie met jouw hond krijgt die gebouwd is op communicatie en vertrouwen.

Meer weten over wat Anne voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met haar op!
Bekijk ook

Latest posts by Anne Suppers

Share This