Wil je graag een pup, adoptiehond, of een herplaatser?  Gaat jou voorkeur naar een hond die je makkelijk kunt trainen? Wil je een sociale hond of toch liever een waakhond? Een reu of een teef? Een ras dat zich kenmerkt door een vriendelijke sociale omgang, zal nooit een afgerichte waakhond worden.

Zie jij de aaibaarheidsfactor?

Neem nou Bikkel en Scooby, een Bullmastiff en een west Highland terriër. Aan de ene kant fijn dat de aaibaarheidsfactor van Bikkel ver onder het vriespunt ligt, als we gaan wandelen. Mensen lopen soms met een boog om ons heen. Dus dat ‘mag ik hem aaien’ komt eigenlijk nooit voor. De mindere kant vind ik, is dat de socialisatie daardoor soms lastig is. Bij Scooby is dat juist weer de omgekeerde wereld.  Zo zie je maar weer, hoe graag je dat soms wilt, dat mensen ook de aaibaarheidsfactor in Bikkel zien. Je kunt (in mijn geval dan) niet een super sociale hond en een waakhond hebben.

Mix & match.

Het heeft allemaal zo zijn voor- en nadelen. Als je weet welke hond bij jou een match zou kunnen zijn, is het verstandig om naar verschillende fokkers of asiels te gaan. Maak een lijstje met de vragen die jij belangrijk vind. Een goede fokker die niets te verbergen heeft, zal dat juist leuk vinden. Hij zal je over de positieve eigenschappen en aandachtspuntjes van het ras vertellen.

Hoe vind jij de hond die bij je past?

Graag help ik jou om een weloverwogen keuze te maken bij de aankoop van je hond. Mijn doel is om mensen en honden gelukkiger te maken en dat begint bij het aankoopadvies. Om een uiteindelijk de hond te vinden die bij jou past, zijn de drie vragen hieronder zo belangrijk. Deze vragen laten jou bewust nadenken of je ook echt een hond wil.

  • Waarom wil je een hond?  
  • Wat is jouw ultieme droomhond?
  • Wat kan de hond van jou verwachten?

Als je na het beantwoorden van deze vragen nog steeds helemaal enthousiast bent om een hond aan te schaffen, gaan we samen opzoek naar een hond die bij jouw persoonlijke wensen en verwachtingen aansluit.

Elke hond verdient een tweede kans.

Helaas krijgen honden die in het asiel terecht zijn gekomen, nog steeds de stempel ‘probleemhond’ opgedrukt. Over adoptie honden uit het buitenland zijn de meningen ook zeer verdeelt. Ook deze honden verdienen een tweede kans. Ik vind het altijd het overwegen waard om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Als je een hond uit het buitenland of asiel adopteert is het belangrijk dat er goede nazorg voor jou en de hond beschikbaar is. Als jij vragen hebt over de opvoeding en het gedrag van je hond, een vast aanspreekpunt hebt.

De stichting MyMartin.

Een stichting die dat heel mooi voor elkaar heeft is MyMartin. Het doel van de Stichting is het helpen van zwerfdieren uit Moskou. Meestal bestaat die hulp uit het zoeken en vinden van een eigenaar die van dit tweedehands dier een eersteklas vriend wil maken. Soms bestaat die hulp uit veterinaire zorg, en soms door bijvoorbeeld te helpen bij transport binnen Nederland. Er is er maar een die profiteert: de Russische asielhond. http://www.mymartin.eu

Honden accepteren mensen zoals ze zijn.

Jouw hond accepteert jou, in je hele zijn, of je nu een slechte of een goede dag hebt. Hij zal altijd van jou houden. Wij als mens mogen dankbaar zijn, dat onze hond ons zo accepteert zoals we zijn. Laten wij dat nu ook eens doen voor onze hond.

Ik ga jou met alle plezier van de wereld helpen, om jouw droomhond te vinden.

Bekijk ook

Anne Suppers

Hondengedragsbegeleider at anne suppers
Anne is een enthousiaste en gepassioneerde hondenliefhebber die heel graag haar ervaringen en kennis met jou wil delen, zodat ook jij een relatie met jouw hond krijgt die gebouwd is op communicatie en vertrouwen.

Meer weten over wat Anne voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met haar op!
Bekijk ook

Latest posts by Anne Suppers

Share This