Wanneer koop je een nieuwe voerbak? Als je een puppy of hond aanschaft of als de oude voerbak echt aan vervanging toe is. Je gaat naar je dichtsbijzijnde dierenspeciaalzaak of online en koopt wat het mooiste design of kleurtje heeft.

Wist je dat er vijf verschillende soorten voerbakken zijn?

In deze blog vertel ik je welke voerbak geschikt zou kunnen zijn voor jouw hond. Elke hond heeft zijn unieke fysieke kenmerken of beperkingen, de keuze voor de voerbak is dan ook een persoonlijke keuze. Deze voorbeelden zijn dan ook een algemene richtlijn.

Naar welk materiaal gaat je voorkeur uit?

Voerbakken zijn er behalve in alle kleuren en vormen, ook in allerlei soorten materialen. Ook uiteindelijk weer een persoonijke keuze. De voerbakken van aardewerk zijn zwaarder, deze blijven dus beter staan. Voor mij een mindere keuze; ze zijn breekbaar. RVS of plastic voerbakken met aan de onderkant een rubberring of pootjes. Een anti-slip placemat kan ook nog een optie zijn voor onder de voer- en drinkbak. De vloer blijft schonen en de bakken glijden niet weg.

Voerbakken in een standaard.

Deze zijn uitermate geschikt voor grote en extra grote honden (voor honden vanaf 10 kilo). Deze kunnen op een hoogte worden ingesteld, aangepast aan jouw hond. Zodat jouw hond ontspannen kan eten. Tevens is het ook stressreducerend en minder belastend voor de nek. Voor honden die een operatie hebben ondergaan of voor honden die nog maar drie poten hebben is dit een aanrader.

Wat is de juiste hoogte? (Gemeten vanaf de schouders van de hond).

  • 20cm tot 27cm de voerbak op 10cm hoogte.
  • 30cm tot 38cm de voerbak op 20cm hoogte.
  • 40cm tot 48cm de voerbak op 30cm hoogte.
  • 50cm tot. …cm de voerbak op 40cm hoogte.

Voerbakken met een taps toelopende hoge rand.

Honden die langere oren hebben, zullen heel blij zijn met deze voerbak. De taps toelopende vorm, zorgt ervoor dat de oren uit het water of voer blijven.

Voerbakken met een lage rand.

Hondenrassen met een korte neus, maak je hiermee blij. Dit voorkomt belasting op de luchtwegen als gevolg van spanning. Ook voor Puppies is dit een goede keuze.

Voerbak in een voerbak.

Dit is de makkelijkste oplossing als je een snelle eter in huis hebt. Deze is in verschillende varianten te verkrijgen. Bijvoorbeeld met opstaande stukken in de bak. Dit helpt je hond rustiger te eten, wat natuurlijk beter is voor zijn spijsvertering en opname van de voedingsstoffen. Ook krijgt je hond eerder een verzadigd gevoel, waardoor hij niet teveel eet. Te snel eten kan bij grote honden leiden tot een maagtorsie (kanteling van de maag).

Voerbakken met een hoge rand.

Hondenrassen met een langere snuit, hebben meer ruimte om gemakkelijk bij het eten te komen.

 

 

Bekijk ook

Anne Suppers

Hondengedragsbegeleider at anne suppers
Anne is een enthousiaste en gepassioneerde hondenliefhebber die heel graag haar ervaringen en kennis met jou wil delen, zodat ook jij een relatie met jouw hond krijgt die gebouwd is op communicatie en vertrouwen.

Meer weten over wat Anne voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met haar op!
Bekijk ook

Latest posts by Anne Suppers

Share This