Een paar van de leukste Wist je dat….? hondenweetjes heb ik verzameld in deze blog. Misschien heb je ze al een keer voorbij zien komen op Facebook of zijn ze wellicht heel herkenbaar.

Dentastick v.s. Konijnenoor met vacht.

  • Een konijnenoor met vacht is een natuurlijke tandenborstel voor je hond.
  • Een konijnenoor is hypo-allergeen, licht verteerbaar.
  • Geschikt voor honden van alle leeftijden.
  • De vacht is een natuurlijke vezel voor de darmen en reinigt de darmwand.
  • Een konijnenoor bevat geen conserveermiddelen, vulstoffen, kleurstoffen of chemicaliën of in vergelijking met een kauw staafje. Veel van deze kauw staafjes bevatten ijzeroxide, ijzersulfaat, kalium sorbaat, synthetische vitamines etc.

Gewone ‘brok’ v.s. geperste brok.

Je bij gewone ‘krokante’ brokjes beter geen vers vlees kunt toevoegen. Deze video laat zien waarom..

Wist je dat..?

Ook jij kalmerende signalen naar je hond kunt geven.

Je kunt bijvoorbeeld je lichaam wegdraaien als een hond te enthousiast reageert, tegen je opspringt of bang voor jou is. Als je in een situatie komt, waarbij je je op gelijke ooghoogte van de hond bevindt. Door met je ogen te knipperen, naar beneden of naar een andere richting te kijken. Geef je een kalmerend signaal aan je hond. Het enige kalmerende signaal wat wij als mensen niet kunnen doen, is natuurlijk kwispelen.

Waarom snuffelt je hond?

Je hond snuffelt, omdat hij wil weten hoe de gemoedstoestand van de andere hond een eindje verderop is. Door te snuffelen kan een hond die onzeker is minder heftig reageren op een andere hond. Doordat hij meer informatie krijgt door te snuffelen. Kan net dat laatste stukje van de puzzel wat ontbreekt gevonden worden. Dat geeft voorspelbaarheid en controleerbaarheid. Deze video van Alexandra Horowitz – Hoe ‘zien’ honden met hun neus? laat zien wat voor een bijzondere neus honden hebben.

Een oorzaak van trekken aan de lijn.

Als je een hond tijdens het snuffelen regelmatig wegtrekt, kan er trekgedrag aan de lijn ontstaan. Je hond weet dat hij binnen de kortste keren wordt weggetrokken. Dus als hij een kans ziet, gaat hij als een gek op die boom of struik af. Wil je meer tips? Lees dan deze blog, of wil je direct aan de slag om samen aan de aandachtspuntjes van jouw hond te werken? Neem contact met mij op. Ik help je graag verder om weer met plezier te gaan wandelen!

Masseren kan helpen om de scherpe kantjes van het gedrag te verzachten. 

Behalve ontspannend, zorgt een massage voor meer bewustzijn van het lichaam en de focus wordt beter. Een massage behalve ontspannend ook een activerende en regulerende werking heeft op het zenuw- en hormoonstelsel. Een hond wat probleemgedrag/ongewenst gedrag vertoont, heeft zijn pijlen meestal gericht op zijn omgeving. Alle energie gaat dan ook naar zijn hoofd. Als dit regelmatig voorkomt gaat de spanning van hoofd, naar nek en rug en zo verder. De spanning die ontstaat kan het ongewenst gedrag nog meer versterken. Je kunt dit zien doordat de hond een alerte houding heeft en er verhoogde spierspanning zichtbaar is. Wanneer de emmer overloopt, bij een prikkel gevoelige hond is soms lastig voorspelbaar. Met tijd, geduld en en flinke dosis liefde kom je een eind.  Alle kleine beetjes die bij kunnen dragen om je hond meer zelfvertrouwen te geven zijn meegenomen.

Bekijk ook

Anne Suppers

Hondengedragsbegeleider at anne suppers
Anne is een enthousiaste en gepassioneerde hondenliefhebber die heel graag haar ervaringen en kennis met jou wil delen, zodat ook jij een relatie met jouw hond krijgt die gebouwd is op communicatie en vertrouwen.

Meer weten over wat Anne voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met haar op!
Bekijk ook

Latest posts by Anne Suppers

Share This